Le tulaga o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi e faʻatatau i le COVID-19 ma le taua tau fefaʻatauaʻiga

F: Va'ai i fefa'ataua'iga i le lalolagi e ala i tioata e lua - fa'apefea le fa'atinoga a'o le'i o'o i le vaitaimi ole COVID-19 ma lona lua ile 10-12 vaiaso talu ai?

O fefaʻatauaʻiga i le lalolagi ua leva ona i ai i se tulaga leaga tele aʻo leʻi amataina le faʻamaʻi COVID-19, o se vaega ona o le taua o fefaʻatauaʻiga a Amerika ma Saina ma o se vaega ona o le tautau mai le US stimulus package na faʻaaogaina e le Trump administration i le 2017. o le pa'u i lea tausaga ma lea tausaga i oloa auina atu i fafo i kuata uma i le 2019.

O le fofo o le taua tau fefaʻatauaʻiga na tuʻuina atu e le US-Saina vaega 1 fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga sa tatau ona taʻitaʻia ai le toe faʻaleleia o le talitonuina o pisinisi faʻapea ai ma fefaʻatauaʻiga i le va o le lua.Ae ui i lea, o le faʻamaʻi ua totogi i lena mea.

O faʻamaumauga tau fefaʻatauaʻiga a le lalolagi o loʻo faʻaalia ai le aʻafiaga o vaega muamua e lua o le COVID-19.Ia Fepuari ma Mati e mafai ona tatou vaʻaia le faʻagesegese o fefaʻatauaʻiga a Saina, faʻatasi ai ma le pa'ū i fafo o le 17.2% ia Ianuari / Fepuari ma le 6.6% ia Mati, ina ua tapunia lona tamaoaiga.Talu mai lena taimi na soso'o ai ma le tele o le pa'u i lalo i le vaega lona lua ma le fa'aleagaina o mana'oga.Faʻatasia le 23 atunuu ua uma ona lipotia faʻamaumauga mo Aperila,Fa'amatalaga a Panjivaua fa'aalia ai o lo'o i ai se averesi 12.6% pa'u i fafo i fafo i le lalolagi ia Aperila ina ua mae'a le 8.9% pa'u ia Mati.

O le vaega lona tolu o le toe tatalaina o le a faʻamaonia le faʻavaivai ona o le faʻateleina o manaʻoga i nisi maketi ua le faʻatumuina e isi o loʻo tumau tapunia.Ua matou vaaia le tele o faʻamaoniga o lena mea i le vaega o taavale mo se faʻataʻitaʻiga.O le vaega lona fa, o fuafuaga fa'ata'atia mo le lumana'i, e foliga mai e na'o se vaega i le Q3.

Q: E mafai ona e tuʻuina atu se aotelega o le tulaga o loʻo i ai nei o le US-China trade war?E i ai ni fa'ailoga o lo'o vevela?

O le taua tau fefaʻatauaʻiga o loʻo taofia faʻapitoa pe a maeʻa le maliliega fefaʻatauaʻiga vaega 1, ae o loʻo i ai le tele o faʻailoga o loʻo faʻaleagaina sootaga ma ua faʻatulaga le vaaiga mo le malepelepe o le fefaʻatauaiga.O le faatauina mai e Saina o oloa a Amerika e pei ona malilie i ai i lalo o le feagaiga mai le ogatotonu o Fepuari ua uma ona $27 piliona i tua o le faasologa e pei ona otooto atu i le Panjiva'ssu'esu'egao Iuni 5

Mai se vaaiga faʻapolokiki o le eseesega o manatu ona o le tuʻuaʻia o le COVID-19 ma le tali atu a le US i tulafono fou o le puipuiga a Saina mo Hong Kong e maua ai le faʻaitiitia o le poloka i isi talanoaga ma e mafai ona vave taʻitaʻia ai le suiga o le tau o loʻo i ai nei pe a fai. o lo'o alia'e mai nisi fa'alavelave.

Faatasi ai ma mea uma na fai mai, e mafai e le pulega o le Trump ona filifili e tuʻu le vaega 1 fefaʻatauaʻiga i le tulaga ae nai lo le taulaʻi atu i isi vaega o gaioiga, aemaise lava i le faʻatatau i le auina atu i fafo otekinolosi maualugaoloa.O le fetuunaiga o tulafono e uiga ia Hong Kong e mafai ona maua ai se avanoa mo sea faʻafouga.
F: E foliga mai o le a tatou vaʻai i se taulaiga i le latalata-shoring / reshoring ona o le COVID-19 ma le taua fefaʻatauaʻiga?

I le tele o auala e mafai ai e le COVID-19 ona galue o se faʻateleina malosi mo faʻaiʻuga faʻapisinisi e uiga i fuafuaga umi sapalai sapalai na muamua faʻatupuina e le taua o fefaʻatauaʻiga.E le pei o le tau fefaʻatauaʻiga e ui o aʻafiaga o le COVID-19 atonu e sili atu ona fesoʻotaʻi ma lamatiaga nai lo le faʻatupulaia o tau e fesoʻotaʻi ma tau.I lena tulaga o kamupani i le taimi o le COVID-19 mulimuli ane e le itiiti ifo ma le tolu filifiliga faʻataʻitaʻi e tali.

Muamua, o le a le tulaga sa'o o tulaga o su'esu'ega e sao mai i fa'alavelave pupuu / vaapiapi ma umi / lautele fa'alavelave sapalai?O le toe fa'aputuina o fa'amaumauga e fa'afetaui ai le toe fa'aleleia o mana'oga o lo'o fa'amaonia le avea ma lu'itau mo kamupani i alamanuia e afua mai.fa'atauga pusa telei taavale maoloa tetele.

Lona lua, o le a le tele o fa'avasegaga fa'afanua e mana'omia?Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a lava se tasi nofoaga gaosi oloa i fafo atu o Saina, pe sili atu le manaʻomia?O lo'o iai se fefa'ataua'iga i le va o le fa'aitiitia o lamatiaga ma le gau o le tamaoaiga o fua iinei.E oo mai i le taimi nei e foliga mai o le tele o kamupani ua na o le tasi le nofoaga faaopoopo.

Tolu, e tatau ona avea se tasi o na nofoaga ma toe faʻaleleia i le US O le manatu o le gaosia i totonu-faʻaitulagi, mo-itulagi e mafai ona sili atu ona fesoasoani i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i tulaga o le tamaoaiga o le lotoifale ma mea lamatia e pei ole COVID-19.Ae ui i lea, e le foliga mai o le maualuga o tau o loʻo faʻaaogaina i le taimi nei ua lava le maualuga e unaʻia ai kamupani e toe faʻafoʻi atu i le US. e pei ona fu'a i le Panjiva's Me 20au'ili'iliga.

F: O le fa'atupulaia o tau o lo'o tu'uina mai ai le tele o lu'itau mo tagata fa'atau oloa i le lalolagi - o le a tatou va'ai muamua i le fa'atau pe fa'anatinati felauaiga i masina a sau?

I le talitonuga ioe, aemaise lava o loʻo tatou ulufale atu i le vaitau masani o felaʻuaʻiga ma faʻaulufale mai o lavalava, meataalo ma eletise e le o aofia i le taimi nei i tau e oʻo atu i le US i aofaʻiga maualuga mai ia Iulai agai i luga o lona uiga o le auina atu i fafo mai ia Iuni agai i luma.Peitaʻi, tatou te lē o iai i taimi masani.E tatau i le au fa'atau meataalo ona fa'amasino pe o le a toe fo'i le mana'oga i tulaga masani pe o le a fa'aeteete pea tagata fa'atau.E o'o i le fa'ai'uga o Me, o fa'amaumauga muamua a Panjiva o fela'ua'iga i luga o le sami o lo'o fa'aalia ai le fa'aulufale mai a le USofumaeletisemai Saina e 49.9% ma na'o le 0.6% maualalo ifo i le masina o Me, ma le 31.9% ma le 16.4% maualalo ifo nai lo le tausaga na muamua atu i le tausaga-i-aso.


Taimi fa'asalalau: Iuni-16-2020