Tala Fou Alamanuia- E ono fuaina e Saina le tali atu i faʻailoga fefiloi mai le US i luga o tau: tagata poto

tala fou

E foliga mai o loʻo fuaina e le au ofisa Saina ni tali talafeagai i se faasologa o faʻailoga fefiloi mai le US, lea o loʻo faʻaalia ai e le au ofisa le alualu i luma i le vaega muamua o fefaʻatauaiga, ae o le taimi lava e tasi e toe faʻafoʻi ai tau o oloa a Saina, e lamatia ai le faʻamalieina faigata i le va o malo. fete'ena'iga tau fefa'ataua'iga, na ta'u atu ai e se tagata tomai faapitoa tau fefa'ataua'iga a Saina e fautuaina le malo i le Global Times i le Aso Lulu.
E amata atu i le Aso Lulu, o le a aoina e le US le 25 pasene o tau i nisi o oloa Saina pe a maeʻa le tuusaunoaga talu ai ma e leʻi faʻalauteleina e le US Trade Representative (USTR) le tuusaunoaga i na oloa, e tusa ai ma se faʻaaliga lata mai mai le USTR.
I le faʻaaliga, na fai mai le USTR o le a faʻalautele tuusaunoaga mo 11 vaega o oloa - o se vaega o le $ 34 piliona le tau o oloa Saina e faʻatatau i le 25 pasene US tau na tuʻuina atu ia Iulai 2018 - mo le isi tausaga, ae tuʻu ai 22 vaega o oloa, e aofia ai pamu susu ma vai faamama, e tusa ai ma se faʻatusatusaga o lisi a le Global Times.
O lona uiga o na oloa o le a feagai ma le 25 pasene le tau e amata i le Aso Lulu.
"E le o ogatasi lea ma le maliliega na ausia e Saina ma le US i le vaega muamua o fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga o le a faasolosolo malie ona aveese e atunuu e lua tau ae le siitia," o le tala lea a Gao Lingyun, o se tagata tomai faapitoa i le Chinese Academy of Social Sciences, matauina. e faapea o le gaioiga "e mautinoa lava e le lelei mo le mafutaga fefaʻatauaʻiga talu ai nei."
E le gata i lea, o le US i le Aso Lua na filifili e faʻasaʻo le anti-dumping ma le anti-subsidy tiute i luga o le 262.2 pasene ma le 293.5 pasene, i le faasologa, i luga o kapoti laupapa a Saina ma mea faʻatau mai fafo, Reuters lipotia i le Aso Lulu.
E sili atu le fenumiai o le mafuaʻaga o loʻo i tua o se gaioiga faʻasaga i tua o le maliliega vaega muamua ma lona faʻatinoina, lea na viia e le au ofisa Amerika, o le tala lea a Gao.
“O le a fuaina e Saina ia mafuaʻaga talafeagai ma vaʻai pe faapefea ona tali atu.Afai ua na'o se mataupu fa'apitoa, e le tatau la ona avea ma fa'afitauli tele.Afai o se vaega lea o fuafuaga e fai ai se swipe i Saina, o le a le alu i se mea, "o lana tala lea, ma matauina o le a "faigofie" mo Saina ona tali atu.
O lo'o fa'atupula'ia le fa'atupuina o fa'amalosiga a le aufaipisinisi a Amerika ma le au fai tulafono e fa'agata le tau e fesoasoani ai i le tamaoaiga.
O le vaiaso na teʻa nei, e silia ma le 100 vaega o fefaʻatauaʻiga a Amerika na tusia se tusi i le Peresetene Donald Trump, ma unaʻia o ia e tuʻu i lalo le tau ma finau o sea gaioiga e mafai ona faʻateleina ai le $ 75 piliona i le tamaoaiga o Amerika.
O ofisa o Amerika, aemaise lava Saina-hawks e pei o le White House faufautua fefaʻatauaʻiga Peter Navarro, ua latou tetee i valaau ae ua latou faʻamamafaina le alualu i luma o le vaega muamua o fefaʻatauaiga.
I se pepa o faamatalaga i le Aso Lua, na lisiina ai e le Matagaluega o Faatoaga a Amerika ma le USTR vaega e lima o le alualu i luma o le faatinoga a Saina o le vaega muamua o fefaatauaiga, e aofia ai ma le faaiuga a Saina e tuusaunoa le tele o oloa a Amerika e pei o oloa tau faatoaga mai le tau.
"O loʻo matou galulue faʻatasi ma Saina i aso taʻitasi aʻo matou faʻatinoina le vaega muamua o fefaʻatauaʻiga maliega," o le tala lea a le ulu o le USTR Robert Lighthizer i le faʻamatalaga.“Matou te iloa taumafaiga a Saina e tausisi i a latou tautinoga i totonu o le maliliega ma tulimatai atu i le faʻaauauina o la matou galuega faʻatasi i mataupu tau fefaʻatauaʻiga."
Fai mai Gao, o loʻo tumau pea Saina i le faʻatinoina o le vaega muamua o fefaʻatauaʻiga, e ui lava i le faʻamaʻi o le coronavirus lea na matua afaina ai le tamaoaiga i totonu o Saina ma fafo, ae tatau foi i le US ona taulaʻi i le faʻaitiitia o feeseeseaiga ma Saina ae le o le faʻatupuina.
"Afai latou te faaauau pea i se ala sese, e mafai ona matou toe foi i le mea sa matou i ai i le taimi o le taua o fefaʻatauaiga," o lana tala lea.
E ui lava ina matua pa'ū le fefaʻatauaʻiga a Saina i masina muamua e lua o le tausaga, o ana soya faaulufale mai mai le US na oso ono faʻaono tausaga i lea tausaga i le 6.101 miliona tone, e tusa ai ma le Reuters i le Aso Lulu.
E le gata i lea, ua toe amata e kamupani Saina ona faaulufaleina mai le kesi suau'u liquefied US ina ua tuusaunoa e le au ofisa Saina mai tau, lipotia mai e Reuters, ma taʻua ai punaoa tau alamanuia.


Taimi meli: Apr-01-2020