E fa'aaoga e Turkey le yuan Saina mo le fa'aulufaleina mai o le taimi muamua i lalo ole maliega swap

E fa'aaoga e Turkey le yuan Saina mo le fa'aulufaleina mai o le taimi muamua i lalo ole maliega swap

O le faletupe tutotonu a Turkey na faʻatagaina le totogiina o oloa faaulufale mai a Saina e faʻamautu e faʻaaoga ai le yuan i le Aso Tofi, o le taimi muamua lea i lalo o se maliega fesuiaʻi tupe i le va o Turkey ma le faletupe tutotonu a Saina, e tusa ai ma le faletupe tutotonu a Turki i le Aso Faraile.
E tusa ai ma le tala a le faletupe tutotonu, o tupe uma na faia mo oloa faaulufale mai Saina e ala i le faletupe na faamautu i le yuan, o se gaioiga e atili faamalosia ai le galulue faatasi i le va o atunuu e lua.
O le Turk Telecom, o se tasi o kamupani telefoni tele a le atunuu, na ia faailoa mai foi o le a latou faaaogaina le renminbi, poo le yuan, e totogi ai pili mai fafo.
O le taimi muamua lea na faʻaaogaina ai e Turkey le nofoaga faʻatupe mo le renminbi ina ua maeʻa se maliega swap ma People's Bank of China (PBoC) na sainia i le 2019, i le lotolotoi o le faʻatupulaia o le le mautonu o tupe a le lalolagi ma le mamafa o le tala Amerika.
Liu Xuezhi, o se tagata suʻesuʻe sinia i le Faletupe o Fesoʻotaʻiga na taʻu atu i le Global Times i le Aso Sa e faapea, o le fesuiaiga o tupe i le va o faletupe tutotonu, lea e mafai ai ona fesuiaʻi aʻoga ma tului totogi mai le tasi tupe i le isi, e mafai ona faʻaitiitia ai tulaga lamatia i taimi o suiga maualuga o tului o le lalolagi. .
“A aunoa ma le maliega swap, o atunuu ma kamupani e masani lava ona faamautu fefaatauaiga i tala Amerika,” o le tala lea a Liu, “Ma o le tala Amerika o se tupe faavaitaimi o loo feagai ma se suiga tele i lona fesuiaiga o tupe, o lea e masani ai mo atunuu ona fefaatauai tuusao ia latou tupe. ina ia faʻaitiitia ai lamatiaga ma tau."
Na taʻua foi e Liu, o le gaioiga e faʻaaoga ai le nofoaga muamua e faʻatupeina ai i lalo o le maliliega ina ua maeʻa lana saini ia Me na teʻa nei, o loʻo faʻaalia atili ai le galulue faʻatasi i le va o Turkey ma Saina ona ua faʻaitiitia le aʻafiaga o le COVID-19.
O le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga e $21.08 piliona i le va o Saina ma Turkey i le tausaga talu ai, e tusa ai ma fuainumera mai Saina.Matagaluega o Pisinisi.O oloa faaulufale mai mai Saina na faamauina le $18.49 piliona, e tusa ma le 9.1 pasene o le aofaʻi o oloa faaulufale mai a Turkey.Ole tele o oloa fa'aulufale mai a Turkey mai Saina o mea fa'aeletoroni, ie ma vaila'au, e tusa ai ma fa'amaumauga ile 2018.
O le PBoC ua amataina ma faʻalauteleina le tele o fefaʻatauaiga o tupe ma isi atunuʻu.Ia Oketopa o le tausaga talu ai, na faʻalauteleina ai e le PBoC lana maliega faʻatasi ma le EU i le 2022, faʻatagaina le maualuga o le 350 piliona yuan ($49.49 piliona) o le renminbi ma le 45 piliona piliona e fesuiaʻi.
O le maliega o fefaʻatauaʻiga i le va o Saina ma Turkey na muai sainia i le 2012 ma faʻalautele i le 2015 ma le 2019, faʻatagaina le maualuga o le swap o le 12 piliona yuan o renminbi ma le 10.9 piliona Turkish lira.


Taimi meli: Iuni-28-2020