O fefaʻatauaʻiga a Saina ma Amerika na paʻu i lalo i le 12.8% ia Ianuari-Aperila i le lotolotoi o sootaga leaga ma faʻamaʻi

talafou1

O fefaʻatauaʻiga a Saina ma Amerika na faʻaauau pea ona paʻu mai ia Ianuari ia Aperila i le lotolotoi o le faʻamaʻi COVID-19, ma le aofaʻiga o fefaʻatauaʻiga a Saina ma Amerika na paʻu i lalo 12.8 pasene i le 958.46 piliona yuan ($135.07 piliona).O oloa faaulufale mai a Saina mai le US na paʻu i le 3 pasene, ae o oloa auina atu i fafo na paʻu i le 15.9 pasene, o faʻamaumauga aloaʻia na faʻaalia i le Aso Tofi.

O tupe fa'asili a Saina ma le US e 446.1 piliona yuan i le fa masina muamua, o se fa'aitiitiga e 21.9 pasene, fa'amaumauga mai le General Administration of Customs (GAC).

E ui o le le lelei o le tuputupu aʻe o fefaʻatauaʻiga o fefaʻatauaʻiga e atagia mai ai le le maʻalofia o le COVID-19, e taua lava le matauina o le siʻitia laʻititi mai le kuata talu ai o loʻo faʻaalia ai e Saina o loʻo faʻatinoina le vaega muamua o fefaʻatauaiga e oʻo lava i le faʻamaʻi, Wang Jun, pule sili o le tamaoaiga i Zhongyuan. Faletupe, na taʻu atu i le Global Times i le Aso Tofi.

I le kuata muamua, o fefaʻatauaiga a Saina ma Amerika na paʻu i lalo 18.3 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le 668 piliona yuan.O oloa faaulufale mai a Saina mai Amerika na paʻu i le 1.3 pasene, ae o oloa auina atu i fafo na paʻu i le 23.6 pasene.

O le paʻu o fefaʻatauaʻiga i le va o malo e mafua mai foi i le mea moni o faiga faʻavae tau fefaʻatauaʻiga a Amerika e agaʻi atu i Saina ua faʻasolosolo malosi faʻatasi ai ma le faʻateleina o faʻamaʻi o le lalolagi.O osofaʻiga e leʻi faʻavaeina talu ai nei i Saina a le au ofisa Amerika, e aofia ai le Peresetene Donald Trump ma le Failautusi o le Setete Mike Pompeo, i luga o le amataga o le siama mataʻutia o le a mautinoa lava faʻaopoopoina le le mautonu i le vaega muamua o fefaʻatauaiga, fai mai tagata atamamai.

Na unaʻia foʻi e le au atamamai le US e taofi le taufaaleaga ia Saina ma faʻamutaina feteʻenaʻiga fefaʻatauaʻiga i se taimi vave e mafai ai ona taulaʻi atu i pisinisi ma fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga, ona o le US aemaise lava ua feagai ma tulaga lamatia tele o le tamaoaiga.

Na ta’ua e Wang e fa’apea, o le a fa’aauau pea ona pa’u’u oloa a Saina i Amerika i le lumana’i, ona o le pa’u o le tamaoaiga i Amerika e ono fa’aafaina ai le mana’oga mai fafo i totonu o le atunu’u.


Taimi meli: Me-08-2020